Stervensbegeleiding voor dieren en hulp bij rouwverwerking door middel van praten met overleden dieren

 

De moeilijkste beslissing voor een mens om te moeten maken, is: Wanneer moet ik mijn dier laten inslapen, wat is het juiste moment? Deze vraag wordt vaak beantwoord door de dierenarts. Maar toch blijft het moeilijk om voor ons, mens, deze beslissing te nemen. Daarom is het praten met dieren een goed idee, omdat je dan van je eigen dier kan horen of hij/zij wil dat jij deze beslissing maakt of dat het nog niet de tijd is voor het dier zelf. Het kan confronterend aankomen als jouw eigen dier je vertelt dat hij/zij zo ondragelijk lijdt, dat jouw dier het als een opluchting zal beleven als je de beslissing maakt om jouw dier waardig en in rust in te laten slapen. Maar soms zijn er ook dieren die er zelf nog helemaal niet aan toe zijn om te gaan. Veel oude dieren accepteren hun ouderdomskwalen helemaal, bijvoorbeeld, en willen met die kwaaltjes nog graag ouder worden.

Sommige dieren willen graag dat hun baasje de tijd krijgt om het te accepteren dat zij afscheid moeten nemen van hun allerliefste dier. En willen dan toch nog even blijven om hun baasje te ondersteunen. Maar in gevallen van ondragelijk lijden, is dit niet zo, dan kijkt een dier uit naar de verlossing van zijn lichaam.

Het is voor mij heel bijzonder om zowel een dier en tegelijkertijd de mens te helpen met het begeleiden naar het stervensproces toe, door middel van Reiki te sturen. Wat ik doe, is er voor zorgen dat het dier heel vredig en rustig is, zodat het moment van in laten slapen ook heel rustig en vredig verloopt. Ook de eigenaar begeleid ik door tegelijkertijd zowel aan de eigenaar als aan het dier Reiki te geven. Ik ben er niet fysiek bij aanwezig, maar doe dit op afstand. Ik krijg altijd daarna te horen van de eigenaar dat zij het daadwerkelijk gevoeld hebben, dat zij zelf een gevoel van berusting en vrede voelen vóór, tijdens en na het moment van in laten slapen en dat hun dier ook heel vredig en rustig was. Dat is voor mij zelf heel mooi en bijzonder om mee te mogen maken, op afstand, en zo de mens en het dier op een mooie vredige manier afscheid te kunnen laten nemen, zonder het gevoel van stress en juist met het gevoel van acceptatie en berusting. Ook als een dier erg ziek is en nog niet aan sterven toe is, kan ik het dier verlichting geven, zodat het dier zo min mogelijk hoeft te lijden, door met Reiki te behandelen.

Het communiceren of praten met overleden dieren helpt de mens vooral bij de rouwverwerking. De mens is op zoek naar een bevestiging dat er meer is na de dood. Als ik contact maak met een overleden dier, krijg ik vaak door waarom het dier overleden is, of waaraan. Ook geven overleden dieren nog spirituele wijsheden door voor hun geliefde baasjes. Wijsheden of adviezen die hun baasje kunnen helpen in hun verdere leven. Overleden dieren geven vaak, vooral vlak na hun overlijden, signalen door aan hun baasje, om door te geven dat het goed met ze gaat. Deze signalen kunnen zijn, dat je je overleden dier opeens ruikt, of in een flits uit een ooghoek jouw overleden dier ziet, of heel kort jouw overleden dier hoort, bijv. zijn/haar getrippel op het laminaat, of zelfs jouw overleden dier voelt, bijv. dat het net lijkt of een overleden kat bij je op schoot zit. Dit zijn altijd hele korte fragmentjes, in seconden gebeurt dit. Deze signalen missen de baasjes vaak, omdat zij teveel in hun verdriet zitten.

Ik probeer vaak een specifiek iets te vragen aan een overleden dier, zodat de eigenaar zeker weet dat ik contact heb gehad met hun dier. Zoals bijv. een overleden poes die duidelijk een witte pingpong bal liet zien. Haar eigenaresse bevestigde dat de poes vanaf kitten al stapelgek was op pingpong balletjes. Of een overleden kat die liet zien dat hij altijd gek was op spelen met papieren propjes en mij ook nog de kleur oranje liet zien. Zijn baasje bevestigde mij dat hij inderdaad altijd gek was op papieren propjes en dat zijn baasje oranje bloemen op zijn graf had gelegd Of een kat die overleden was, maar zijn eigenaresse was op dat moment in het buitenland. Op het moment dat hij overleed, stuurde hij een vlinder naar haar om haar een teken te geven en deze vlinder is een tijdje bij haar geweest. Dit kreeg ik door van hem en zij bevestigde dat er inderdaad op dat moment dat hij overleed een vlinder bij haar was een tijdje! Zo weet je dus als eigenaar dat het contact echt is met jouw overleden dier en dit bevestigt in mijn ogen ook dat een dier er lichamelijk dan niet meer is, maar echt wel zijn ziel! De ziel gaat niet dood! Hoe kan ik anders communiceren met een overleden dier? Door met zijn ziel te communiceren.

Een hele bijzondere ervaring met vermiste kat Sammy Lees verder

Een bijzondere ontmoeting en ervaring met een libelle Lees verder

In sommige gevallen kan een baasje het overleden dier niet loslaten. Dan kan ik het overleden dier vragen om het baasje te helpen met dit proces. Ik zal als voorbeeld mijzelf nemen. Ik kon mijn overleden kat maar niet loslaten en bleef in het verdriet hangen om zijn verlies, ondanks dat ik zelf contact kon maken met hem. Ik heb hem toen gevraagd of hij mij kon helpen. Sinds dat moment ging het steeds beter met mij, ik pakte mijn leven weer op. Wat zo bijzonder was, is dat elke keer als ik zo vreselijk moest huilen om zijn verlies, ik naar zijn foto getrokken werd en als ik naar zijn foto keek, dan kon ik niet meer huilen, dan stopte het verdriet. Hij liet mij via zijn foto voelen dat het goed met hem ging en dat het niet nodig was om zoveel verdriet te hebben. Want hij was zijn lichaam dan wel kwijt, maar hij is er nog steeds, zijn ziel en liefde gaan nooit weg. Deze liefde voel ik nog steeds (hij is al 3 jaar overleden) heel sterk als ik naar zijn foto kijk. Zo heb ik verschillende manieren ontdekt waar ik iemand mee kan helpen om het verdriet los te laten en het overlijden van een dier in een ander daglicht te gaan zien, berusting te krijgen en de dood te accepteren. Door mijn eigen ervaringen wijs geworden, ben ik nu in staat om mensen te helpen bij de rouwverwerking van hun overleden dieren. Het is ook heel fijn om toch nog te kunnen communiceren met een overleden dier, want je kan nog antwoorden op vragen krijgen, die jou, als mens helpen berusting en acceptatie te vinden.

TIP: lees het boek: Als je lievelingsdier sterft van Petra Nelstein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boek Als je lievelingsdier sterft