Bijzondere ervaring met een vermiste kat

Sammy is de 12-jarige kat van Manon. Zij schakelt mijn hulp in, want Sammy is al een tijdje vermist.

Ik vrees dat Sammy niet meer in leven is..  Dit is was ik doorkrijg van hem:

Ik voel dat Sammy rustig van aard was, maar wel nadrukkelijk aanwezig.

Hij struinde en snuffelde buiten wat rond, het was donker.

Hij is aangereden, door een grote klap uit het leven gerukt, hij zag een fel groot licht.

Hij werd omhoog gegooid en is overleden, het ging heel snel.

Hij zegt:
"Ik wil niet gevonden worden, omdat Manon dat verdrietig zal maken.

Zij is erg lief, ze is te lief en aardig voor deze wereld.

Ik ben nu erg vaak bij haar, maar dat merkt ze niet.""

"Zij is haar doel voorbij geschoten, zij moet haar hart gaan volgen.

Het leven heeft zoveel in petto voor haar, als zij haar kansen maar grijpt.

Zij moet leren wat harder te worden, voor haar zelf op te komen.

Ze moet leren haar intuïtie te ontwikkelen, zodat ze niet met de verkeerde mensen

om zal gaan, daar is zij nl. gevoelig voor, ze is naïef."

"Pas op voor mensen die daar gebruik van zullen maken!" Sammy wil een gedenksteen of zoiets in de tuin, zodat hij weet dat Manon hem niet zal vergeten. Hij bedankt Manon voor al haar liefde, hij genoot er altijd van.

Hij zegt: "Hou je taai, er komen betere tijden.

Je zal nieuwe liefdes ontdekken.

Grijp je kansen, laat ze niet voorbij gaan.

Blijf niet weemoedig.Je zal er rijkelijk voor beloond worden. "

Hij was erg gelukkig, hij zegt dat Manon zoveel gegeven heeft.

"Ze geeft meer dan dat ze ontvangt. Ze kan heel veel bereiken, als zij maar gelooft in haar zelf,op haar zelf vertrouwen. Haar onzekerheid omzetten."
 Hij voelt zich vrij nu, maar hij kan het aardse nog niet loslaten omdat Manon nog zo aan hem denkt en hij er voor haar moet zijn.
Hij wordt heen en weer getrokken daardoor, tussen het vrije loslaten en het aardse, bij Manon zijn. 

Ik geef dit aan Manon door. Dit is haar reactie:

Je vroeg me of ik Sammy herken in wat je me vertelde. Ja, ik herken hem in jouw beschrijving, hij was inderdaad rustig maar ook nadrukkelijk aanwezig, beter gezegd, je kon het niet beter verwoorden!
Ik wil je laten weten dat ik ontzettend blij ben met wat je me geschreven hebt/ voor me gedaan hebt. Ik put hier heel veel troost uit en voel en begrijp ook de noodzaak om hem wat los (ser) te laten zodat hij ook (nog) verder kan. Zijn adviezen aan mij daar sta ik erg van te kijken omdat dat echt HELEMAAL klopt. "doel voorbij geschoten, hart volgen" en leren wat harder te worden (klopt) en minder onzeker. Dat ik meer geef dan ik ontvang.. dat vind ik wat moeilijk te zeggen, juist omdat hij zelf ook zo ontzettend veel gaf/heeft gegeven.
Het verbaast me niet helemaal dat hij is overleden hoewel ik wel erg hoopte van niet... maar de nacht voordat hij dood ging keek hij me namelijk heel! vreemd, doordringend aan en ik weet nog dat ik dacht/voelde, me vanuit het niets afvroeg 'hij zal toch niet dood gaan?" dat was zo vreemd en er is nog iets raars gebeurd, de dag dat hij (denk ik zelf) is overleden hoorde ik hem miaauwen in mijn hoofd! het klinkt misschien raar maar het was echt zo en net als jij werd ik toen heel duizelig en had ik een vreemd bewustzijn en dacht 'dus zo is het als je dood bent" ik kan het niet goed uitleggen maar het was heel vreemd.. en die avond/nacht is hij dus niet meer terug gekomen. Nogmaals, heel erg bedankt voor je inzet en ik heb naast ontzettend veel verdriet ervan ook hele warme gevoelens en hoop dat hij dat ook voelt en weet. 

Ik vind het namelijk ook heel ! bijzonder en ook jouw antwoorden/verhaal erbij.. omdat alles namelijk precies klopt, zowel zijn adviezen aan mij als jouw beschrijving van zijn karakter en dat je het goed hebt gezien, gevoeld (dat weet ik bijna wel 100 procent zeker).

En ga door met je werk, ik denk dat je er heel goed in bent gezien alles wat je schreef en nooit zo had kunnen weten en zo klopt. Mij heb je er in ieder geval een heel goed gevoel van gegeven, heel belangrijk voor me nu en in de toekomst.

Groetjes, Manon  

Ik bedank Manon voor het mogen plaatsen van dit bijzondere verhaal van Sammy....