Pogo en ik in Kootwijk, de Veluwe

Pogo en ik op de Veluwe

Silla op Pogo

Pogo en ik bij endurance Austerlitz

Ik ben Monique, ik ben 40 jaar. Ik woon samen met mijn vriend en onze 2 katten, Tico en Snoopy. Ik hou ontzettend veel van dieren, want zij geven onvoorwaardelijke liefde. Ik ben een echt gevoelsmens. Op de foto's linksonder zie je mij met mijn Appaloosa pony Pogo op de Veluwe. Wij genieten samen veel van ritjes in de vrije natuur.

Op de foto's rechts zie je ook weer Pogo, mijn pony, Tico en Joris, kater en poes van toen 13 weken jong en mijn overleden katten Grijssie en Bassie. Met Grijssie en Bassie heb ik ook nog steeds contact, ondanks dat zij er niet meer in levenden lijve zijn.

Ik heb altijd al het gevoel gehad dat dieren mij goed begrijpen en voelen wat ik voel. En vice versa, dat ik heel goed aanvoel wat een dier nodig heeft of hoe een dier in elkaar steekt en hoe een dier zich emotioneel voelt.

3 jaar geleden ben ik geïnteresseerd geraakt in dierencommunicatie. Ik heb toen een cursus gevolgd. Deze cursus was erg leuk om te doen. Het was onwennig en het communiceren ging natuurlijk niet meteen goed.

Ik heb geleerd mezelf tijdelijk af te sluiten van alles om mij heen en mij heel goed te concentreren op een dier, zodat dit dier het enige is in mijn gedachten. Dus de altijd maar doorgaande menselijke gedachten, zoals “ik moet de was nog ophangen, morgen moet ik zo laat werken” enz.. kan ik stop zetten en dan sta ik open om informatie te gaan ontvangen.

Ik heb de afgelopen 3 jaar heel veel geoefend. Geleerd mij open te stellen om zo goed mogelijk en duidelijk mogelijk informatie te ontvangen van een dier. Het ging steeds beter en makkelijker. Ik ging steeds meer mijn intuïtie zuiverder gebruiken. Daar werd ik zo enthousiast van dat het naar steeds meer smaakte. Dus de afgelopen jaren met ontzettend veel dieren contact gehad, ook dieren die helemaal géén contact wilde.

Juist door de “lastigere” gevallen heb ik steeds meer ervaring opgedaan, en ook geleerd mijn creativiteit met communiceren te gebruiken, juist bij dieren die niet zo open zijn en niet zomaar het achterste van hun tong laten zien. Dat maakt het communiceren nog interessanter voor mij, de uitdaging aan gaan om toch een goed contact te krijgen en zo het dier en de mens proberen te helpen.

Pogo en ik, rit EperPaard4daagse

 

Terug naar boven

Pogo vrolijk rennend

Tico en Joris, mijn 13 weken jonge kater en poes

Tico, mijn ondeugende jonge kater

Joris heeft Tico in de houtgreep

Mijn lieve Grijssie, overleden op 19 jarige leeftijd

Pogo en ik in Amsterdamse Bos

Pogo en zijn vriend Boy slapend

Mijn op 11-jarige leeftijd overleden kat Bassie

Toby