Een bijzondere ontmoeting en ervaring met een libelle

2 weken nadat mijn oude kat Grijssie, hij is 18 jaar geworden, was overleden, had ik nog veel moeite met hem te moeten missen. Het is niet niks om een dier zo lang in je leven bij je te hebben, ik was 22 jaar toen ik Grijssie in huis nam. Een jonge meid, nog naïef en ik moest nog veel leren.
In de 18 jaar samen met Grijssie, ben ik uitgegroeid naar een volwassen vrouw en heb ik veel levenservaring opgedaan. Grijssie was altijd mijn rustpunt thuis. Hij was er altijd!

Ik bleef maar verdrietig na zijn overlijden, en op een dag zat er een libelle op de antenne van mijn auto. Ik keek naar de libelle en dacht: "wat ben jij eigenlijk een mooi dier". Ik had nog nooit van zo dichtbij een libelle bewonderd. De libelle bleef ook gewoon zitten, terwijl ik hem van dichtbij zat te bewonderen.

Maar het was die dag 30 graden en ik dacht in mijzelf:
"goh, libelle, is die antenne niet veel te heet aan jouw voetjes?"
Daarop kreeg ik antwoord van de libelle: "Ik kom jou een boodschap brengen van Grijssie: namelijk dat alles goed gaat met hem."

Daarna vloog de libelle weer weg.

Ik was er ondersteboven van, want ik verwachtte natuurlijk geen antwoord van de libelle. En zeker niet dat de libelle een boodschap van Grijssie kwam brengen! Fantastisch, ik voelde mij stukken beter en was blij dat Grijssie via de libelle deze mooie boodschap aan mij had gebracht.


Ik was die dag de hele dag in een blije stemming en bedankte Grijssie voor het mij geruststellen door de libelle naar mij te sturen.